De mestwetgeving gaat zelfs niet aan de maiszaaiers voorbij en wel met het oog op het gebruik van rijenbemesting. Er worden inmiddels elk jaar weer nieuwe vormen van kunstmestverhoudingen dan wel toevoegingen gedaan om tot het zelfde resultaat te komen.


                                                         MAAR


Veel van deze meststoffen zijn droger en stoffiger (kali soorten) dan wel van hoog vochtabsorberend vermogen (novurea lijn) en zolang men er mee aan het werk gaat is er geen probleem maar wanneer het werk klaar is en de bakken niet leeg zijn, en u gunt de volgende gebruiker de volgende dag de meststof, Is die er vaak niet blij mee deze meststoffen gaan dan direkt aankoeken. Met veel ergernis tot gevolg.


                                               Dringend advies


Na gebruik aftappen en dat is makkelijk te doen met een emmer, deze zet u onder een bodemklep (6x) waar de kunstmestslang aan bevestigd is, deze klep kan men zo open drukken deze word op de plaats gehouden door een veer en de meststof valt in de emmer.
Wij hopen bij deze dat u hier gevolg aangeeft voor alle meststoffen.
Dan kan de volgende gebruiker ook weer snel aan de slag de volgende dag.


En beste gebruikers heeft u een probleem ondekt of wat dan ook meld dit bij de standhouder 06-10568499 die kan het verder oplossen/afhandelen en niet de volgende gebruiker deze wil er alleen mee aan het werk net als u.


Met vriendelijke groet
Bestuur en  standhouders      

 

 

Secretarieel Jaarverslag Werktuigenvereniging 2016.

 

Afgelopen jaar zijn we 5 maal bijeen geweest als bestuur. Ons ledenaantal is gegroeid tot 358 leden.

Het is het afgelopen jaar een moeilijk  jaar geweest voor veel leden. Naar alle waarschijnlijkheid zijn daarom veel werkzaamheden uitgesteld in afwachting van betere tijden,  kijkend naar de graslandverzorgingsmachines,  deze hebben vorig jaar minder gedraaid terwijl andere machine die noodzakelijk zijn voor de voederwinning en je loonwerkkosten mee kon uit sparen beter hebben gedraaid.

Het bestuur heeft daarom ook gemeend om vorig voorjaar hierop in te moeten spelen,  door de hooibouwlijn verder te moeten verbreden om de omzet te kunnen behouden en om zo ook onze leden beter te kunnen faciliteren.

Het was een flinke stap om een 2e Hark, 2 opraapwagens, een schudder en een kuilverdeler aan te schaffen er werd zelfs later in het jaar nog een nieuwe landrol aangeschaft. Mede dank zij een voorjaar dat de werkzaamheden spreidde hebben de machine hun omzet verwachting behaald waar zelfs de 2e hark de omzet meer als verdubbelde.

Het was een bijzonder voorjaar wat veel van onze standhouders vergde maar ook van jullie als leden om het met elkaar op te lossen (waarvoor onze dank) en mede dank zij een breed scala aan machines hebben we het jaar positief kunnen afsluiten.

De Secretaris.

Nieuws
Laden...

Machines
Laden...

Producten
Laden...

© 2011 - 2017 Werktuigenvereniging Ruinerwold E.O.
Laden...